Εκδηλωσεις

Εκδήλωση από το Σύλλογο Γυναικών Χαράς του Δήμου Κιλελέρ για τη «Γιορτή της Μητέρας»

O Σύλλογος Γυναικών Χαράς του Δήμου Κιλελέρ διοργάνωσε εκδήλωση για τη «Γιορτή της Μητέρας» στο Πνευματικό Κέντρο του Χωριού.

Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκε ομιλία – συζήτηση με την συμμετοχή της Ειδικής Παιδιάτρου κας Αλεξάνδρας Μαχούχα. Πριν από την έναρξη η πρόεδρος του συλλόγου κα Κική Καβριγιάννη – Σωτηρίου διάβασε τη δήλωση του δημάρχου Κιλελέρ Θανάση Νασιακόπουλου που ήταν η εξής: «Η γιορτή της μητέρας» είναι μια ημέρα όπου η ανθρωπότητα  αναγνωρίζει την προσφορά της στην οικογένεια αρχικά και την κοινωνία γενικότερα.

Η μητέρα είναι ο άνθρωπος που γεννά και δίνει ζωή, είναι το πρότυπο, ο άνθρωπος που πλάθει ψυχές που διαμορφώνει χαρακτήρες. Αυτή μέσα στους αιώνες λειτούργησε ως σηματοδότης φάρος,  σήκωσε αγόγγυστα τα βάρη της οικογένειας, έβαλε σε δεύτερη μοίρα τις δικές της ανάγκες και πολλές φορές έγινε θυσία για τα παιδιά της.

Αυτή αξίζει το σεβασμό γιατί καταφέρνει με επιτυχία να ασκεί πολλαπλούς, ενίοτε αλληλοσυγκρουόμενους, κοινωνικούς ρόλους. Αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ  γιατί αποτελεί το στυλοβάτη της οικογένειας την εποχή που αυτός ο θεσμός δέχεται ισχυρούς κλυδωνισμούς.

«Ο Παράδεισος βρίσκεται στα πόδια των μητέρων μας», λέει μια λαϊκή ρήση. Σήμερα που γιορτάζουν, ας πράξουμε τουλάχιστον το αυτονόητο. Ας εκφράσουμε το σεβασμό μας και την αγάπη σε όλες τις μητέρες του κόσμου».

Ακολουθήστε μας

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ